Preskočiť na obsah
Domovská stránka » News » 7. ROČNÍK VERTICAL GRAND TOUR S REKORDNOU ÚČASŤOU

7. ROČNÍK VERTICAL GRAND TOUR S REKORDNOU ÚČASŤOU

7. ROČNÍK VERTICAL GRAND TOUR S REKORDNOU ÚČASŤOU

V sobotu 20. 01. 2018 sme v spolupráci s Tatry v pohybe organizovali v poradí už 7. ročník úspešného nočného preteku Vertical Grand Tour. Tento atraktívny nočný pretek sa konal na svahoch zjazdovky v Tatranskej Lomnici, kde už od rána prichádzali nedočkaví pretekári všetkých vekových kategórií na registráciu.

 

1 príprava

Okrem kategórie skialp, beh a bežky sme rozšírili kategóriu skialp na dve kolá, vďaka čomu sa zvýšili šance na výhru. Či množstvo pretekárov prilákala tradícia, rozšírenie kategórií alebo bohatá tombola, o tom môžeme iba polemizovať, avšak vďaka všetkým účastníkom panovala na mieste výborná atmosféra.

2 štart

3 štartTakmer dvesto pretekárov vyrazilo od údolnej stanici lanovky, kde to pred štartom vrelo ako v úli. Napätie, očakávanie a následná radosť z výkonu poháňala pretekárov dohora. Otočka bola na Čučoriedkach, kde lyžiari odlepili pásy a nasledoval zjazd alebo beh dole do cieľa. Dvojkolový skialp pretekári tento proces absolvovali dvakrát. Časový limit prejazdu do druhého kola bol 40 minút, no napriek tomu táto kategória vzbudila veľký záujem a trúflo si na ňu z celkového počtu až 52 pretekárov.

4 svetlušky

Počasie bolo ideálne, pár stupňov nad nulou, pod mrakom a bezvetrie vytvorili správne podmienky na nočnú naháňačku za svetiel čeloviek. Na štartovej listine sa okrem Slovákov objavili aj pretekári z Poľska, Českej republiky, Rakúska a dokonca Írska. Dych vyrážajúcu atmosféru dopĺňali skvelí bubeníci. Veríme, že menšie technické problémy s časomierou, za ktoré sa ospravedlňujeme nikoho neodradia do ďalších ročníkov.

6 ceny

7 výhercovia

Následné vyhodnotenie akcie s chutnou večerou a bohatou tombolou prebehlo v blízkom Hoteli Morava.

VÝSLEDKY A FOTOGRAFIE

Okrem výsledkovej listiny si pozrite fotografie, momenty z pretekov, momentky z dojazdu do cieľa i z vyhodnotenia a nezabudnite označiť seba a svojich priateľov.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA VERTICAL GRAND TOUR 2018

FOTOGALÉRIA Z VERTICAL GRAND TOUR 2018

Všetkým účastníkom, sponzorom a partnerom akcie ďakujeme za podporu a úžasnú atmosféru a tešíme sa na všetkých budúci rok už na 8. ročníku.

Organizačný tím Sportcentrum Galfy

Pridaj komentár