ĽAHUČKÉ A CENOVO DOSTUPNÉ TURISTICKÉ TOPÁNKY PRE KAŽDÉHO

ĽAHUČKÉ A CENOVO DOSTUPNÉ TURISTICKÉ TOPÁNKY PRE KAŽDÉHO
13. apríla 2018 maja

ĽAHUČKÉ A CENOVO DOSTUPNÉ TURISTICKÉ TOPÁNKY PRE KAŽDÉHO

Leto sa blíži a výber turistických topánok je veda sama o sebe. My však poznáme veľmi pekné, ľahučké a cenovo dostupné turistické topánky, ktoré majú vynikajúcu podrážku a existujú v nízkej i stredne vysokej verzii.

cmp-turisticke-topanky-4

VYSOKÉ ČI NÍZKE

Vybrať si vysoké či nízke topánky? Pre túto skutočnosť sa musíte rozhodnúť sami. Ak s turistikou začínate veľmi vhodnou voľbou sú práve vysoké turistické topánky, ktoré vám podržia členky i v náročnejších situáciách. Najmä pre nezvyknuté členky sú vyššie topánky veľmi vhodné. Ak sa však poobzeráte po horolezcoch či ultrabežcov, tak bez problémov zvládajú náročné vysokohorské terény i v ľahkých nízkych topánkach. V takomto prípade však ide o trénovaných jedincov a ich členky a celé telo je na takúto námahu častými tréningmi zvyknuté.

TURISTICKÁ OBUV CMP

Talianska značka CMP ponúka prepracovaný dizajn turistických topánok, ktorý môže hravo konkurovať i najznámejších značkám. K dispozícii sú viaceré modely. Odporúčame krásny a univerzálny model RIGEL, ktorý existuje pre ženy, mužov i deti a taktiež ho nájdeme v nízkom i stredne vysokom prevedení.

Široká farebná paleta

Široká farebná paleta

DIZAJN

Model RIGEL skutočne ulahodí oku. Rôznorodé farebné kombinácie, medzi ktorými si nájdu to svoje romantické duše, klasici, milovníci extravagancie i šedé myšky. Prepracovaný zvršok, atraktívne vzorovanie a šnúrky s kontrastnými prvkami zaujmú vždy a všade.

MATERIÁL

Pri stredne vysokom modeli je zvršok zo semišovej kože, zatiaľ čo pri nízkom modeli je zvršok tvorený z odolnej textílie. Medzi vrstvami je vodeodolná membrána s technológiou Clima Protect, ktorá ochráni počas ľahkého dažďa a zároveň zostáva priedušnou, čo je nevyhnutné počas leta.

cmp-turisticke-topanky-3

Vodeodolná membrána

OKOPOVÁ ZÓNA

Pri turistických topánkach je zvykom obvod topánky chrániť špeciálnou vrstvou proti okopaniu. Model RIGEL na to taktiež nezabúda. Gumová ochrana špičky ochráni pred okopaním počas výstupu a ochrana päty počas zostupu. Okopová zóna po obvode topánky z pevnej a odolnej kordury ochráni a zabezpečí dlhodobú životnosť keď po celodennej túre už len s ťažkosťami vlečiete nohy za sebou.

cmp-turisticke-topanky-2

ŠNUROVANIE

Nízke i vysoké modely sa dajú ľahko a pevne šnurovať bez zbytočnej námahy. Topánky držia nohu na mieste a tá sa v obuvi neposúva. Detské topánky majú zjednodušené šnurovanie, ktoré stačí pohodlne stiahnuť, čo zvládnu i najmenšie deti bez starostí s mašličkami.

VLOŽKA ORTHOLITE

Použitie špeciálnej vložky Ortholite v modeloch pre dospelých je skutočne správnym krokom. Dobré tlmenie a absorpcia nárazov umožňuje, že sa nohy cítia ako v bavlnke i počas dlhého chodenia. Okrem toho je maximálne priedušná a antibakteriálna. Pohlcuje zápachy, zabraňuje šíreniu baktérií, plesní a húb, čo poteší všetkých, keď sa po celodennom výlete vyzujete 🙂

cmp-turisticke-topanky-5

PODRÁŽKA

Známa podrážka je podrážka Vibram, ktorú vieme nájsť napr. pri modeli CMP ARIETIS. Značka CMP sa však rozrástla natoľko, že pre modely pre dospelých vytvorila svoju vlastnú podrážku CMP Full On Grip. To, že poskytuje vynikajúcu priľnavosť na všetkých druhoch terénu nie je len fráza. Je otestovaná na horách, v mäkkom príjemnom teréne na lúkach a lesoch, na niekoľkokilometrovej vychádzke po asfalte i počas bežného nosenia počas zimy. V zime keď sa v meste všetci šmýkali, dezén tejto podrážky prekvapil svojou neobyčajnou trakciou.

cmp-turisticke-topanky-6

Podrážka CMP Full On Grip

HMOTNOSŤ

Prvý dojem po obutí je údiv z minimálnej váhy, ktorú pocítite, resp. vôbec nepocítite počas chodenia. Jednoznačne platí, že čím máte menšiu váhu na nohách, tým pociťujete väčšiu ľahkosť počas turistiky. A trochu čísel. Dámsky vysoký model má len 380 g, zatiaľ čo pánsky 450 g na jendu topánku. Nízke modely udivujú so svojimi 330 g pre dámske modely a 380 g pre tie pánske. Detská nízka topánka má len 220 g a vysoká 290 g. Samozrejme záleží od veľkosti, kde sa nám rozsah pohybuje niekoľko gramov hore – dole.

CENA

Veľmi prijateľná. Pri podobných modeloch turistických topánok od známych značiek sa stretávame s takmer dvojnásobnou cenou. Takúto sumu si zo svojho každomesačného rozpočtu nedovolí každý investovať, preto existujú alternatívy a tou alternatívou sú práve tieto topánky. Funkčné, pevné, odolné a ešte k tomu aj atraktívne.

Ešte váhate?

0 Comments

Leave a reply