Preskočiť na obsah
Domovská stránka » News » PRECHODNÉ HYBRIDNÉ BUNDY OD ZNAČKY CMP

PRECHODNÉ HYBRIDNÉ BUNDY OD ZNAČKY CMP

PRECHODNÉ HYBRIDNÉ BUNDY OD ZNAČKY CMP

CMP

Skutoční ľudia. Skutočné produkty.“ Pod týmto sloganom sa prezentuje talianska značka CMP, ktorá sa už pred päťdesiatimi rokmi zamerala na výrobu outdoorového oblečenia a obuvi. Mária Disegn a jej synovia Antonio, Andrea, Mario, Giorgio a Silvano vybudovali silnú skupinu F.lli Campagnolo, pod ktorú patrí i značka CMP. V každom ročnom období ponúkajú široký výber kvalitného oblečenia, z ktorého cítiť talianske nápady a dizajn. Bonusom sú použité materiály priateľské k životnému prostrediu. Kto sa má však v tej kope oblečenia vyznať? Čo si vybrať na prechodné obdobie? Počuli ste už o hybridných bundách?

hybridne-prechodne-bundy-mikiny-cmp-10

Hybridná konštrukcia bundy

Jar už cítiť vo vzduchu, avšak chladné rána si vyžadujú bundu, ktorá nás udrží v teple, aby sme sa cítili pohodlne, kým sme von. Tiež vyžadujeme, aby nás ochránila pred prípadnou vlhkosťou, a zároveň oceníme priedušnosť bundy. Práve na prechodné obdobie existujú hybridné bundy, ktoré vznikli zlúčením väčšinou z dvoch rôznych materiálov. Tie sú často doplnené integrovanou kapucňou, pre ešte väčšiu ochranu pred chladom a vetrom.

Kombináciou zateplených a priedušných materiálov, alebo odolných a teplých materiálov vznikli veľmi funkčné a praktické tzv. hybridné bundy. Tieto bundy využijeme na všetky outdoorové aktivity, turistiku, lezenie, skialp i počas každodenného nosenia do práce či školy.

hybridne-prechodne-bundy-mikiny-cmp-20

Materiály

Zateplené prešívanie je zvyčajne použité v prednej a zadnej časti bundy, aby chránilo stred tela pred chladom. Výplň je tvorená rôznymi syntetickými vláknami napr. Dupont Sorona, Feel Warm Flat či 3M ™ Thinsulate ™ Platinum Insulation, ktoré majú nízku hmotnosť, sú vodeodolné, jemné a umožňujú absolútnu voľnosť pohybu.

Softshellové časti sú odolnejšie, preto sú zväčša použité na ramenách, rukávoch a prípadne i na bokoch. Stále rovnako populárny Softshell len tak ľahko neprefúkne a do značnej miery je vodeodolný, zachováva si nízku hmotnosť, je elastický a priedušný.

Časti z priedušného, ľahkého a rýchloschnúceho fleecu sa používajú podobne ako softshell predovšetkým na rukávoch a bokoch. Značka CMP obľubuje Knit-tech, Arctic fleece alebo Stretch Performance fleece, ktoré sú vyrobené z ekologických materiálov a farbív. Tieto druhy fleecu získali certifikát OEKO-TEX Standard 100 už pred viac ako dvadsiatimi rokmi a udržujú si svoju netoxicitu a kvalitu. Arctic fleece a Stretch Performance fleece sú športovejšou verziou, sú ľahké, izolujú, avšak zachovávajú si svoju priedušnosť, spoľahlivo odvádzajú pot, rýchlo schnú a sú odolné. Na rozdiel od nich, Knit-tech je zmes vlákien, ktorá udrží v teple a vytvára pocit pohodlia.

hybridne-prechodne-bundy-mikiny-cmp-30

Mnohoúčelovosť

Hybridnú bundu vieme využiť ako druhú vrstvu v chladných zimných dňoch i ako vrchnú časť oblečenia v prechodných obdobiach. To však nie je všetko. Bundu vďaka svojim vlastnostiam použijeme celoročne. Zatepľovacia vrstva na turistiku i na lezenie počas celého roka alebo v zime na skialp. Niekedy stačí spojiť pár funkčných materiálov a dostaneme praktický a mnohoúčelový kúsok oblečenia, bez ktorého si nevieme predstaviť život. Značka CMP myslela nielen na mužov a ženy, ale i na deti. Už ste si vybrali svoju?

Pridaj komentár