Preskočiť na obsah
Domovská stránka » News » HĽADÁTE NEPREMOKAVÉ A ZÁROVEŇ VZDUŠNÉ TOPÁNKY? SALEWA MÁ NIEČO PRE VÁS!

HĽADÁTE NEPREMOKAVÉ A ZÁROVEŇ VZDUŠNÉ TOPÁNKY? SALEWA MÁ NIEČO PRE VÁS!

HĽADÁTE NEPREMOKAVÉ A ZÁROVEŇ VZDUŠNÉ TOPÁNKY? SALEWA MÁ NIEČO PRE VÁS!

Hľadáte dobrú obuv na letnú turistiku? Vyznať sa v nekonečnom zozname výrobcov a modelov je úloha vhodná pre superhrdinu. My sme pri svojich potulkách narazili na výnimočné topánky, ktoré sú ľahké, vodeodolné, priedušné a vďaka ktorým hravo zdoláte každý kilometer.

SALEWA ALP FLOW MID GTX

Letná turistická topánka SALEWA ALP FLOW MID GTX je stredne vysoká obuv určená na turistiku v rôznom teréne, trekking a putovanie s veľkým batohom. Ide o ľahkú topánku, pri ktorej už na prvý pohľad vieme, že nie je obyčajná.

cof
Dámska i pánska verzia.

Zvršok

Zvršok topánky ma hybridnú konštrukciu. Kombinácia 1,6 mm hrubej nubukovej kožesieťoviny ponúka maximálnu odolnosť a zároveň priedušnosť, ktorá je v letnom období mimoriadne dôležitá. Mriežka, ktorá chráni sieťovinu pred oderom a ošúchaním zabezpečuje dlhodobú životnosť. Na prvý pohľad môže pôsobiť nedôveryhodne, avšak je pružná a pevná, preto obavy nie sú na mieste.

cof
Atraktívny dizajn.

Rovnako dôležitá je i gumená protiokopová zóna po obvode topánky, ktorá prispieva k zvýšeniu životnosti. Počas turistiky je pomerne bežné, že človek zakopne a táto vychytávka chráni nielen samotnú topánku ale i vaše prsty.

cof
Detail protiokopovej zóny vpredu a sieťoviny s mriežkou.

Membrána

V prípade zlého počasia či prehánok vaše nohy zostanú v suchu vďaka vodeodolnej membráne GORE-TEX® Surround™ a GORE-TEX® Extended Comfort, ktorá nedovolí prenikaniu vody do vnútra topánky. Vďaka nej sa nemusíte báť prehánok, rannej rosy ani mlák.

cof
GORE-TEX Surround.

Podrážka

Tieto špeciálky SALEWA ALP FLOW MID GTX sú vhodné do rozličných horských terénov, vďaka podrážke Vibram® Hike Approach, ktorá je overená, kvalitná, odolná a nešmýka sa v nej.

cof
Podrážka Vibram.

Vychytávky

O stabilitu chodila sa stará systém 3F, ktorý je umiestnený v oblasti členku. Je to anatomicky umiestnená bočná trojramenná výstuha. Tá nedovolí členku sa podvrtnúť alebo zvrtnúť. To je nevyhnutné najmä v nerovnom teréne a v čase, keď na človeka pri zostupe dolieha únava. Vtedy hrozí najväčšia pravdepodobnosť úrazu. Človek je nesústredený a nedostupuje správne.

Pri výstupoch oceníte mäkký a pohodlný jazyk, ktorý neodiera. Pri zostupoch zase prispôsobivú a mäkkú zadnú časť, ktorá zabráni nepríjemnému pocitu a otlačeniu. Je príjemná na dotyk a zaručuje maximálny komfort.

cof
Systém 3F a mäkká zadná výstuha, ktorá nespôsobuje utrpenie počas zostupu.
Zadná výstuha, pútko, pevná medzipodrážka a detail vibramovej podrážky.
Zadná výstuha, pútko, pevná medzipodrážka a detail vibramovej podrážky.

Anatomicky tvarovaná vložka prispieva k pohodlnosti počas chôdze a zmierňuje otrasy rovnako ako i kvalitná medzipodrážka.

cof
Tvarovaná vložka pomáha zmierňovať nárazy pri chôdzi.

Šnurovanie

Vďaka špeciálnemu šnurovaniu tzv. climbing lacing zašnurujete topánky maximálne precízne a prispôsobíte ho tvaru vašej nohy. Ide o rozšírené šnurovanie smerom do špičky, ktoré sa využíva najmä pri lezeckých topánkach. To zabezpečí, že vaša noha bude pevne držať na mieste.

cof
Špeciálne šnurovanie – tzv. climbing lacing,

Pre dámy i pre pánov

Nájdeme ju v dámskej pánskej verzii. Hmotnosť pánskej topánky je 580 g a hmotnosť dámskej topánky len niečo vyše pol kila (510 g). Čím sa radí medzi favoritov vo svojej triede.

Ak hľadáte topánky na turistiku a trekking. Nie je o čom premýšľať. Letné turistické topánky SALEWA ALP FLOW MID GTX sú tou správnou voľbou.

Ak vás zaujali a chcete sa dozvedieť ešte viac pozrite si produktové video.

Pridaj komentár