Preskočiť na obsah
Domovská stránka » News » BANFF – medzinárodný horský festival filmov

BANFF – medzinárodný horský festival filmov

Svetové turné Banff Centre Mountain Film Festival World Tour prichádza na Slovensko 29. decembra 2022.

Festival horských filmov a kníh Banff Centre je jedným z najväčších a najprestížnejších horských festivalov na svete! Známy festival, ktorý sa koná každú jeseň v krásnom meste Banff v Kanade, sa vydáva na cestu Banff Centre Mountain Film Festival World Tour. Svetové turné Banff World Tour, ktoré má naplánované zastávky v približne 550 mestách a viac ako 40 krajinách sveta, oslavuje úžasné úspechy v oblasti outdoorových príbehov a filmovej tvorby na celom svete!

Z viac ako 400 filmov, ktoré sa každoročne prihlásia na festival, sa do kín po celom svete starostlivo vyberajú ocenené filmy a obľúbené filmy divákov.

Svetová prehliadka je vzrušujúcim a provokatívnym prieskumom horského sveta, ktorý sa vydáva na cesty do vzdialených oblastí, analyzuje aktuálne environmentálne problémy a približuje divákom adrenalínové športy.

Pridajte sa ku Robovi Gálfymu a GALFY.sk, ktorí prinášajú Banff Centre Mountain Film Festival World Tour a ducha outdoorového dobrodružstva do Tatranskej Lomnice – Teniscentrum medzi sviatkami vo štvrtok 29.12.2022.

Na festivale sa budú premietať filmy ako Link Sar, Lhotse, Exit the North Pole a ďalšie.

link sar

always higher 1

Takisto už tradične nebude chýbať zaujímavý hosť s prednáškou. Tentokrát to bude dobrodruh, lezec a paraglider – Juraj Koreň alias “Ďurifuk, ktorý nám porozpráva o “Brúsení horského diamantu.”

durifuk

Samozrejme do programu je zaradená aj obľúbená tombola.

Vstupenky si môžete kúpiť v predpredaji v obchodoch Intersport GALFY Horný Smokovec, Intersport GALFY Tatranská Lomnica (pri Hoteli Lomnica) a Intersport Galfy v OC Forum v Poprade alebo v deň konania na mieste.

O svetovej prehliadke festivalu horských filmov v Banff Centre:

Banff Centre Mountain Film Festival World Tour vznikol z Banff Centre Mountain Film and Book Festivalu, ktorý sa začal v Banffe v Alberte. V roku 1976 úzka skupina horolezcov a outdoorových nadšencov vymyslela The Banff Festival of Mountain Film. Išlo o jednodňové stretnutie, ktoré sa stalo renomovaným medzinárodným festivalom, akým je dnes. Pred viac ako 30 rokmi začalo Banff Centre Mountain Film Festival s osvetovým programom, ktorého cieľom bolo priniesť festival do ďalších komunít. Ten sa stal známy ako Banff Centre Mountain Film Festival World Tour. Podobne ako prvý festival v Banffe, aj toto turné sa začalo v malom – v troch mestách v Kanade. Banff Centre Mountain Film Festival World Tour teraz zasahuje viac ako 40 krajín a prináša horské filmy viac ako 550 000 divákom na celom svete na približne 550 miestach.

Tešíme sa na vás 29.12.2022 o 16:00 v penzióne Teniscentrum – Tatranská Lomnica.

banff 2022 plagat

SOCIAL MEDIA

@BanffMtnFest

Facebook: BanffMountainFilmFestival

FB udalosť

Web

www.banff.cz

#banffworldtour

 

Kontakt pre médiá

V prípade záujmu o informácie, kontaktujte:

Dáša Lučivjanská / 0902 861 151 / dasa@galfy.sk

 

 

 

Pridaj komentár