Preskočiť na obsah
Domovská stránka » News » MDD 2019 v Tatrách. Kam sa vyberiete?

MDD 2019 v Tatrách. Kam sa vyberiete?

Chcete svojim deťom MDD poriadne spestriť? Prezradíme vám niekoľko tipov na zaujímavý MDD program nielen v Tatrách.

Medzinárodný deň detí (MDD) sa  1. júna  oslavuje už od roku 1952. V roku 2019 to nebude inak. Myšlienka, venovať deň deťom, vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve.

MDD deťom pre radosť

Prečo sa MDD oslavuje práve 1. júna, nikto nevie. Prekvapte svoje ratolesti na MDD aj vy a vychutnajte si pekný spoločný víkend, ktorý vám ani počasie nepokazí

1. Tatranský deň detí 1. jún 2019

(Športový víkend pre deti aj ich rodičov)

Užite si spoločný športový víkend na Štrbskom Plese. Piatok (31. máj) si spestrite detským behom „Nočníček“ v 3 kategóriách podľa veku a trasy (300 m, 600 m a 1200 m). V sobotu si na svoje prídu malí aj veľkí. Športové a zábavné aktivity čakajú len na vás. Nezabudnite ich na beh poriadne obliecť. S kvalitnou športovou výbavou budú ich športové výsledky ešte lepšie.

Sobotný večer je venovaný dospelým. Zapojte sa do 7. ročníka nočného behu RAJEC HIGH TATRAS NIGHT RUN. Nezameniteľnú atmosféru nočného behu v okolí pokojného a tajomného Štrbského Plesa si vychutnajte počas 5 alebo 10 km dlhej trasy. MDD a beh patrí aj dospelým.

Zdroj: https://www.strba.sk/podujatia/rajec-hight-tatras-night-run/?_ref=20140

Banner_Tatransky_den_deti_2019

2. Deň detí a športu 2019

34. ročník bežeckej štafety 100×1000 metrov sa koná v nedeľu 2. júna 2019 na Športovom štadióne ŠK Štrba v rámci podujatia Deň detí a športu 2019, ktorého sa zúčastňujú aj olympionici a známe športové osobnosti. MDD 2019 príde s vami osláviť aj hokejista Arné Kroták, extraligoví basketbalisti BK Iskry Svit a extraligoví hokejbalisti z Kežmarku. Štafetový kolík po nich prevezmú všetci zúčastnení. Účasť je bezplatná. Zapojte svoje deti do futbalu a mnohých ďalších sprievodných akcií a nezabudnite na autogramiádu s osobnosťami športu.

Zdroj: https://www.strba.sk/wp-content/uploads/2018/11/den_deti_2019_plagat.jpg

3. Deň detí s hasičmi

Chcete vedieť, ako pracujú popradskí hasiči? Strávte deň detí (01.06.2019) vo Fórume Poprad a pozrite si stacionárne ukážky a prehliadku hasičskej techniky. Čaká na vás aj prekážková dráha, rôzne súťaže a obľúbený fotokútik. Viete, akú techniku používali hasiči na záchranu životov v minulosti? Sprievodná výstava hasičstva vám to prezradí. Nenechajte si ju ujsť.

Zoberte so sebou nejakú hračku a na burze hračiek ju vymeňte za inú. Presvedčte rodičov, aby kúpou novej hračky podporili Popradský detský domov. Urobíte radosť sebe, ale najmä deťom, ktoré v ňom bývajú.

https://forumpoprad.sk/medzinarodny-den-deti-s-hasicmi-1-6/

Čaro-detstv

4. Čaro detstva

Čo k detstvu neodmysliteľne patrí? Hračky. Správne! Navštívte zberateľskú výstavu hračiek pani Alice Tokarčíkovej, zberateľky starožitností z Hanisky pri Prešove. Výstavu nájdete v Podtatranskom múzeu v Poprade a pozrieť si ju môžete až do 30.09.2019. Určite to stihnete.

Zdroj: https://www.tatry.sk/wp-content/uploads/2019/01/%C4%8Caro-detstv.jpg

5. Deň detí v Tatranskej galérii

Piatok (31.05.2019) sa na výstave Terakotovej armády v Tatranskej galérii v Poprade dozviete zaujímavosti o živote prvého cisára, zjednotení Číny, veľkom Čínskom múre, cisárovej hrobke a výrobe terakotových vojakov. Zahrajte si Človeče, poskladajte puzzle, skúste preťahovanie lanom a skákanie vo vreci a urobte si selfie v interiéri alebo exteriéri galérie. Tatranská galéria na MDD 2019 pripravila naozaj bohatý program.

zdroj: https://www.tatryportal.sk/kalendar-podujati-akcie/5094-Den-deti-v-Tatranskej-galerii

babiky

6. Krojované bábiky 2019

Patríte medzi milovníkov folklóru? Zatancujte si spolu s deťmi na 23. ročníku Medzinárodného festivalu detských folklórnych súborov. Predstaví sa vám Popradčan, Letnička, Podtatranček, Jánošíček, Maguráčik, Lomničaník, Goralik, Gerulata a nebudú chýbať ani hostia zo zahraničia. Námestie sv. Egídia v Poprade od 30.5.2019 (štvrtok) do 4.6.2019 (utorok) žije Krojovanými bábikami a vystúpeniami, ktoré sa vám budú páčiť.

Zdroj: https://www.tatryportal.sk/kalendar-podujati-akcie/5088-Krojovane-babiky-2019

    bb7. Víkend otvorených parkov a záhrad

Do Víkendu otvorených parkov a záhrad sa zapojila aj Botanická záhrada v Tatranskej Lomnici. Pri komentovanej prehliadke prejdete expozíciu Tatranskej prírody a dozviete sa, čo je pikírovanie rastlín. Ani v botanickej záhrade na tých najmenších nezabudli. Zabavia ich pripravené tvorivé dielne. V sobotu (01.06.2019) patrí Botanická záhrada Medzinárodnému dňu detí a vám.

Zdroj: https://www.tatryportal.sk/kalendar-podujati-akcie/5106-Vikend-otvorenych-parkov-a-zahrad

Na MDD 2019 sa pripravili aj Tatry. Organizátori myslia na všetkých. Milovníkov športu, folklóru, či kultúrnych podujatí. MDD dátum je každý rok rovnaký, podujatia sa menia.

Ktoré u vás na deň detí vyhrá tento rok?

Pridaj komentár