Preskočiť na obsah
Domovská stránka » News » Tip na 3 romantické túry v Tatrách. Ktorú si vyberiete?

Tip na 3 romantické túry v Tatrách. Ktorú si vyberiete?

Tento rok to chcete urobiť inak. Žiadna čokoláda, žiadne kino, žiadne kvety. Pôjdete do Tatier a užijete si romantickú turistiku vo dvojici. Máj, lásky čas je na to priam stvorený. Kam sa vydať, aby ste na turistov nenatrafili na každom kroku? Máme pre vás 3 tipy na turistiku v Tatrách, pri ktorej si spoločnosť toho druhého naozaj užijete.

1. Kôprová dolina

Dolina leží na rozhraní Západných a Vysokých Tatier pod západnými svahmi Kriváňa a meria celých 12 km. Možností na romantickú prechádzku je v Kôprovej doline viac ako dosť. Trasu si dopredu naplánujte a na túre sa už venujte len jeden druhému. Poriadne sa oblečte. Počasie v Tatrách dokáže poriadne prekvapiť.

Najvyšší vodopád Vysokých Tatier (80 m), Kmeťov vodopád, ste už videli? Romantickejšie miesto budete v Kôprovej doline ťažko hľadať.

Po modrej značke sa vydajte na Kôprovské sedlo. Prejdite na červenú a pokochajte sa výhľadom z Kôprovského štítu. Na túru sa vyberte z Podbanského po žltej a zelenej značke alebo od Troch studničiek po zelenej a modrej. Svedkom vašej lásky tu bude jeden z najpôsobivejších slovenských vrchov, Kriváň.

Kôprová dolina
Kôprová dolina – Tichá dolina – Hladké sedlo – Zadni Staw Polski (zdroj: Flickr)

2. Tichá dolina

Najväčšou dolinou na južnej strane Vysokých Tatier je Tichá dolina. Meria neuveriteľných 17 km a na severe tvorí štátnu hranicu s Poľskom. Vysokohorskú turistiku nečakajte. Zoberte turistické palice, sledujte červenú značku a kochajte sa krásami Tomanovej doliny a vystúpte až k štátnej hranici na Tomanovom sedle. Pokračujte po červenej a vystúpte do sedla Závory a do Hladkého sedla. Poľská strana Tatier má tiež svoje čaro, Čo poviete? Prejdite na žltú a vystúpte do Suchého sedla ku poľskému Kasprovmu vrchu. Odtiaľ sa po zelenej vráťte do Kôprovej doliny. Tichá dolina nepatrí k tým najnavštevovanejším. Nebojte sa, nikto vám nebude zavadzať. Keď budete mať šťastie, uvidíte hlucháňa a nad hlavami vám poletí orol skalný.

Tichá dolina
Tichá dolina (zdroj: Flickr)

3. Jamské pleso

Túžite po nenáročnej prechádzke, pri ktorej sa môžete držať za ruky, kráčať vychádzkovým tempom a len tak príjemne pokecať? Jamské pleso je pre vás ako stvorené. Vystúpte na Štrbskom plese a choďte po červenej. Veľké množstvo turistov neláka. Občas niekoho stretnete, ale často budete mať pocit, že Jamské pleso je len vaše. Cítite ten pokoj? Vychutnajte si všetky romantické miesta s výhľadom na okolité tatranské štíty. Poseďte si na lavičke a krásy tatranskej prírody vnímajte všetkými zmyslami. Zapamätajte si, ktorá lavička je tá vaša. Roky na ňu budete s láskou spomínať.

Jamské pleso v Tatrách
Jamské pleso (zdroj: Flickr)

Aj ľahká turistika môže byť plná prekvapení. Základom je dobrá turistická obuv. Nohy vás nosia. Doprajte im pohodlie, ktoré si zaslúžia.

 

Pridaj komentár