Preskočiť na obsah
Domovská stránka » News » TRAILOVÁ OBUV SALEWA MS LITE TRAIN

TRAILOVÁ OBUV SALEWA MS LITE TRAIN

TRAILOVÁ OBUV SALEWA MS LITE TRAIN

Salewa MS Lite Train – najľahšia topánka v kolekcii, navrhnutá pre horské behy, vyvinutá v spolupráci s výrobcom pneumatík Michelin, ktorá sľubuje veľa, ale pozrieme sa, či to tak nevyzerá iba na papieri.

salewa-lite-train-mountain-runners-2

Prvý dojem

Topánka je vytvorená ako ľahká horská tréningová topánka, ktorá kombinuje vysoký výkon, priľnavosť a trvanlivosť. Dizajn topánok je jedným z hlavných predností. Kombinácia farieb a grafiky sa Salewe naozaj vydarila – technická, minimalistická, ale štýlová zároveň. Pánsky model je vyrábaný v troch farebných prevedenia, dámsky v dvoch.

Lite_Train_Man-1024x727

Sadnú ako uliate

Topánky sedia na nohe veľmi dobre, sú pohodlné a zároveň presne kopírujú tvar chodidla. Veľkosti topánok sú štandardné, ak mate však širšie chodidlo odporúčame zvoliť o pol čísla väčšiu veľkosť. Napríklad, ak nosíte Salewy UK 10,5, tak táto veľkosť je ekvivalentná v značke Salomon na UK 11 pri rovnakej veľkosti topánky a komfortu.

resized_536_432_1191563a-0775-43a8-bf29-160f3a4d5674

Podrážka inšpirovaná profesionálmi

Partnerstvo so spoločnosťou Michelin umožnilo vytvoriť unikátnu podrážku topánok Lite Train. Inšpiráciou pre Michelin bol dezén pneumatík pre horské bicykle, čím vznikla veľmi efektívna podrážka s výbornou trakciou. Podrážka ma tiež zosilnené časti v oblasti päty pre efektívne spomalenie a stabilitu. Dezén podrážky, ako bolo spomenuté, bol vyvinutý pre horské behy a ma výšku 3 až 4 mm. Podrážka ponúka dobré a predvídateľné správanie a výbornú priľnavosť najmä na tráve, štrku, alebo bahne. Podrážka veľmi dobre drží aj na žule alebo pieskovci, vyššiu kĺzavosť však má na asfalte a vápenci. Topánka nemá veľmi spevnenú vnútornú vložku, preto hlavne pri behu z kopca je možné cítiť ostré kamene.

Salewa_Lite_Train_Trailrunning_Shoes_Men_black_kamille[1000x700]

Materiál topánok je ľahký a priedušný, so syntetickým relatívne mäkkým polstrovaním. Špička topánky je chránená pogumovanou vrstvou, ktorá je dostatočne odolná pri zachovaní minimálnej váhy. Salewa používa patentovaný systém s názvom 3F, ktorý pomocou šnurovania zabezpečuje stabilitu nohy v kotníku, tým topánka dobre sedí, obopína nohu a ponúka veľa podpory v extrémnych situáciách. Topánka nie je síce vodeodolná, ale vlhkosť a vodu odvádza veľmi dobre.

Lite_Train_Man_action-1024x684

Hodnotenie
Vynikajúce topánky, ktoré si poradia s väčšinou terénov. Nízka hmotnosť a nízky profil topánok zabezpečujú pohodlné nosenie pri rýchlostných ako aj technických behoch. Sú ideálne na krátke až stredne dlhé trate na kamenistom alebo trávnatom povrchu.

salewa_albanese_008

Topnánky nájdete na : http://www.galfy.sk/obuv/panska-obuv/bezecka-fitness-cyklisticka-obuv-2/salewa-ms-lite-train-topanky 

 

1 názor na “TRAILOVÁ OBUV SALEWA MS LITE TRAIN”

  1. Pingback: 8 BEŽECKÝCH VYCHYTÁVOK, KTORÉ MUSÍTE MAŤ - Galfy

Pridaj komentár