Preskočiť na obsah
Domovská stránka » News » ÚSPEŠNÝ PRVÝ ROČNÍK FILMOVÉHO FESTIVALU BANFF

ÚSPEŠNÝ PRVÝ ROČNÍK FILMOVÉHO FESTIVALU BANFF

ÚSPEŠNÝ PRVÝ ROČNÍK FILMOVÉHO FESTIVALU BANFF

BANFF

Dňa 29.12.2017 sa uskutočnil prvý ročník medzinárodného filmového festivalu Banff. Banff prináša tie najlepšie krátke filmy na tému hôr. Festival vznikol a každý rok prebieha prvý novembrový víkend v horskom mestečku Banff v Kanade, kde následne filmová porota vybrala najlepšie filmy. Hneď ako sa skončil filmový festival, vstúpili najlepšie filmy na svetové turné – Banff Mountain Film Festival World Tour.

A práve v roku 2017 sa Slovensko zaradilo medzi krajiny, v ktorých sa tento výnimočný filmový festival uskutočnil. Vo sviatočnom období, dňa 29.12.2017, práve pod našimi veľhorami v Hornom Smokovci v Grand Hoteli Bellevue zaplnili sálu nadšenci horských filmov a horských športov aby si tieto snímky pozreli.

2017-12-29-banff-festival-galfy-horske-filmy-mountain-film-word-horny-smokovec (1)

Filmy o dych berúcich kúskoch na bicykli v Edinburghu, o priam neuveriteľných basejumperoch v Chamonix, o lezeckých a skialpinistických expedíciách vo Francúzskej Polynézii či v Iráne, o veslovaní cez Atlantik alebo o kajakároch v Novej Guinei, o extrémnych zjazdoch v Alpách a freerideroch na Aljaške alebo neskutočné lezenie spolovice ochrnutého lezca v Austrálii zaujalo publikum všetkých vekových kategórii.

2017-12-29-banff-festival-galfy-horske-filmy-mountain-film-word-horny-smokovec (2)

RÓBERT GÁLFY

Dva filmové bloky boli doplnené pútavou prednáškou horolezca, skialpinistu a horského vodcu Roba Gálfyho. Ten nám porozprával o svojich skialpinistických začiatkoch a previedol nás skialpinistickými pretekmi v 80. rokoch najmä v zahraničí. Vďaka fotografiám nás vtiahol do deja a popísal nám, ako to chodilo na pretekoch. Rozprával o tom ako cestovali, žili počas pretekov či o ich motivácii vyhrať. Svoje nadšenie preniesol aj do sály, kde nás na konci prednášky zaviedol na krásne miesta počas skialpinistických túr vo Vysokých Tatrách, ktoré absolvoval v uplynulej sezóne 2016/2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pred druhým blokom filmov návštevníci netrpezlivo očakávali tombolu, kde bola prémiovou cenou skialpinistická túra so samotným Robom Gálfym. Dlhé chvíle si mohli krátiť pri stánkoch partnerov alebo na káve a občerstvení.

Ďakujeme všetkým za účasť a podporu a veríme, že rovnako perfektný bude vďaka Vám aj budúci rok.

Pridaj komentár