VÝHODY LETNÝCH TURISTICKÝCH NOHAVÍC

VÝHODY LETNÝCH TURISTICKÝCH NOHAVÍC
4. mája 2018 maja

VÝHODY LETNÝCH TURISTICKÝCH NOHAVÍC

Sú turistické nohavice podstatnou časťou turistického oblečenia a výbavy? Sú turistické nohavice podstatnou časťou turistického oblečenia a výbavy? V čom spočívajú výhody letných turistických nohavíc? Čo od nich očakávať? A prečo si ich zadovážiť? Ak ste si tieto otázky doteraz nedali, tak je načase nad nimi pouvažovať. Turistické nohavice sú mimoriadne podceňovanou časťou turistickej výbavy. Keď už nájdeme vhodnú turistickú obuv, funkčné a zároveň i moderné tričko príde čas pouvažovať nad tým, či nie je vhodné doplniť do výbavy i dobré turistické nohavice.

turisticke-nohavice-1

Ale prečo o nich toľko hovoríme? Sú naozaj také skvelé? Často nimi opovrhujeme, lebo ich možno vnímame ako veľké neforemné vrece, ktoré zdeformuje postavu. A to prekáža nielen ženám, ktoré dbajú o svoj zovňajšok. To sú však zastarané predstavy. Správne letné nohavice sú mimoriadne funkčné, ľahké, priedušné, rýchlo schnú, sú odolné a počas nosenia vyzerajú skvelo.

Krátke či dlhé?

Pri potulkách letnou prírodou nám je zvyčajne teplo, vtedy preto oceníme krátke šortky, vďaka ktorým nám krásne opáli lýtka. To je síce pekné, avšak oveľa viac výhod ponúkajú dlhé turistické nohavice. Dlhé letné turistické nohavice sa dajú ľahko vyhrnúť a v prípade zhoršeného počasia či ochladenia ich ľahko zhrniete. Veľmi vhodné sú i pri prechádzaní hustým porastom trávy a kríkov, kedy ochránia nohy pred poškriabaním i pred nakazenými kliešťami, ktoré sa v tráve nachádzajú.

Vychytávkou sú dlhé nohavice, ktoré je možné prostredníctvom zipsu odopnúť na krátke šortky. Dlhé letné turistické nohavice je možné nosiť nielen v lete, ale s použitím spodiek ich využijete i počas skorej jari a neskoršej jesene, kedy stále plnia svoju funkciu.

turisticke-nohavice-2

Funkčné letné turistické nohavice

Čo presne označujeme pod slovným spojením funkčné nohavice?

Sú ľahké

Letné turistické nohavice sú veľmi tenké a majú minimálnu hmotnosť. Že ich máte na sebe ani nepocítite.

turisticke-nohavice-6

Sú elastické

Minimálna hmotnosť je jedna vec. Správne turistické nohavice majú byť elastické, vďaka čomu krásne vynikne pánska i dámska postava. Takéto nohavice absolútne neobmedzujú v pohybe. Či už robíte vysoké kroky, alebo potrebujete preskočiť potok alebo niečo preliezť, takéto nohavice vás nezastavia v pohybe.

Sú odolné

Keď už začnete niečo obliezať, preliezať, či už si chcete posedieť na konári alebo kameni, alebo sa potrebujete predrať cez hustú trávu, kríky či kosodrevinu turistické nohavice to zvládnu. Nemusíte sa obávať roztrhnutia. Turistické nohavice napriek svojmu na pohľad ľahkému a tenkému materiálu zvládnu i to najdrsnejšie zaobchádzanie. Nemenia svoj, tvar, farbu ani sa ľahko neošúchajú.

turisticke-nohavice-5

Sú priedušné

Materiál je ľahký, odolný avšak maximálne priedušný, preto ak sa počas výstupu poriadne zapotíte, tak sa v nich budete cítiť maximálne komfortne a nezaparene.

Sú rýchloschnúce

Vďaka priedušnosti a ľahkému materiálu takéto nohavice mimoriadne rýchlo schnú. Počas letných výstupov sa človek ľahko a rýchlo zapotí a tieto skvelé nohavice už počas výstupu priebežne schnú a ak intenzitu chôdze spomalíte, nohavice vyschnú priamo na vašom tele. A keď vás zastihne letná prehánka či slabý dážď, nemusíte sa obávať dlhodobého diskomfortu. Nohavice pomerne rýchlo vyschnú a vy budete opäť v suchu.

turisticke-nohavice-4

Sú funkčné a krásne

A na záver takéto turistické nohavice sú štýlové a pekne ukážu postavu. Ak hľadáte neforemné nohavice, ktoré zakryjú vaše nedostatky, určite také nájdete. Ale ak chcete vyzerať dobre máme na výber moderné materiály a funkčné neobmedzujúce strihy, v ktorých očaríte počas každého výletu a zároveň sa budete cítiť skvele. Nakoniec si ich tak obľúbite, že v nich budete chodiť i venčiť psa.

Už sme vás presvedčili?

1 Comment

Pingbacks

  1. […] a nepremokavú bundu. Samozrejmosťou je spodná bielizeň a niekoľko párov ponožiek. Dlhé turistické nohavice i krátke. Do kempu sa zíde i uterák a sandále alebo žabky do sprchy. Na túru zase pevná […]

Leave a reply